9.1.2019

Poronsarvia koiralle?

Poronsarvia koiralle?
Poronsarvia koiralle?

Uuden vuoden kunniaksi saimme puotiimme uusia herkkuja, poronsarvia. Jostain kuuluikin ihmettelyä, että miksi. Missä perinteiset puristeluut, dental sticksit tai kuivatut naudan nilkat. Mepä hieman avaamme.

Sen lisäksi, että poronsarvet ovat herkullisia ja turvallisia puruluita koiralle, ne ovat myös luontaisen terveellistä kaluttavaa, ilman lisäaineita tai muuta käsittelyä. Ryrys.fi:ssä myytävät poronsarvet tulevat porotilalta Kuusamosta. Sarvet on nyljetty, pesty, paloiteltu ja lempeästi kuivattu käsityönä, ilman lisäaineita tai muita keinotekoisia vaiheita.

Testautimme sarvien maistuvuutta ja kestävyyttä testiryhmällämme Garyllä ja Ryanilla. Sarvet toivat pojille kaluttavaa ja puuhailtavaa pitkäksi aikaa. Sarvista ei aiemmista luista poiketen jäänyt esimerkiksi luutikkuja hampaiden väliin eikä niistä irronnut teräviä paloja. Meillä myynnissä olevissa poronsarvissa on myös pieniä jäänteitä nahasta, kalvoista sekä muusta aineksesta, joita sarviin luontaisesti kuuluu ja joka on omiaan lisäämään maistuvuutta ja houkuttelevuutta.

Poronsarvien antaminen koiralle on myös yllättävänkin terveellinen ratkaisu:

"Sarvien sisältämä kalsium ja fosfori on hyväksi luille ja hampaille. Kollageeni on hyvää luille, jänteille, nivelsiteille ja rustoille, myös glukosamiini on hyväksi nivelille ja kudoksille. Sarven sisältävät lipidit liittyvät olennaisesti kasvuun ja kehitykseen, ja raudalla on positiivinen vaikutus verisoluihin. Sarven sisältämä kalium on hyväksi hermostolle ja lihasten toiminnalle, ja magnesium auttaa energian varastoinnissa ja vapauttamisessa. Sarvien kerrotaan mm. parantavan turkkia, puhdistavan hampaita ja edistävän munuaisten toimintaa. Sarvet sopivat myös allergisille koirille." (Poron sivutuotteiden mahdollisuuksia-hanke, loppuraportti B-osa, Sallan kunta)

Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan poronsarvia koiralle pureskeltavaksi. Olemme jaotelleet valikoiman kattamaan sekä pienet, keskikokoiset että suuret koirat. Puotimme filosofian mukaisesti, haluamme tätäkin kautta tarjota vain parasta koirille, luontaisesti, ekologisesti ja koiramaisesti.

Hanki omat sarvesi täältä.


Ostoskorisi on tyhjä