12.4.2016

ESSENTIAL - Affordable Luxury - Mitä se on?

ESSENTIAL-koiranruoka on uusi, ihastuttava tuttavuus Suomen markkinoilla. Meille Ryry´sille tämä valikoitui, koska arvostamme mm. korkealaatuisia raaka-aineita, ymmärrettävää tuoteselostetta sekä laadukasta ja viljatonta koiranruokaa. ESSENTIAL on menestynyt testeissä upeasti ja on saanut arvosteluissa suorastaan loistavaa palautetta, joten päätimme ottaa sarjan testiin. Testillä tarkoitamme omia koiriamme, kahta bichon friseeta, joista toinen on hyvinkin herkkä ja vaativa ruuan suhteen. Maku-, haju- ja koostumustestailujen jälkeen totesimme, etteivät oikeat testit ja arvostelut maailmalta olleet lainkaan väärässä. Vakuutuimme täysin ESSENTIALin laadukkuudesta ja sopivuudesta Ryry´sin valikoimaan. Olemmekin todella iloisia, että pystymme tarjoamaan ESSENTIALin ihanaa ruokaa myös muille herkkusuille.

Mikä ESSENTIALista sitten tekee niin hyvän, että mekin näin antaumuksella sitä hehkutamme? Olemme jo aiemmin liputtaneet korkealuokkaisten raaka-aineiden puolesta ja tällä linjalla jatkamme ESSENTIALin kanssa. Kun ruoka on tehty hyvistä raaka-aineista, se myös maistuu ja tuntuu hyvältä. Ja kun niitä laadukkaita raaka-aineita on koiralle oikeassa suhteessa, ruoka myös tekee hyvää.

ESSENTIAL-koiranruuan taustalla on näkemys, että laadukas ruoka saa koiran täyden potentiaalin esiin – vakaana käytöksenä ja optimaalisena terveytenä. Valmistaja takaa, että ESSENTIALin raaka-aineet ja niiden koostumus ovat aivan omaa luokkaansa. Ruuat sisältävät koiran anatomisen tarpeen mukaan vähintään 65 % tuoretta ja kuivattua lihaa, kalaa, kanaa ja kananmunaa, 35 % kasviksia, marjoja, siemeniä, yrttejä, hedelmiä, vitamiineja ja mineraaleja. Täysin tuoreiden proteiininlähteiden ravintoarvot säilyvät ruuassa hyvin, koska ruuat valmistetaan hellävaraisesti miedossa lämpötilassa, korkeimmillaankin vain 90 asteessa.

BOF (Behavioural Optimised Food)- periaatteen mukaan ESSENTIAL-ruoka on kehitetty vastaamaan koirien luonnollista ruokavaliota. Ruoka varmistaa koiran sokeritasapainon säilymisen tasaisena, ilman epätasapainoa aiheuttavia heilahteluita. Ruuan korkea lihapitoisuus stimuloi koiran aisteja, ja alhaisessa lämpötilassa valmistettu ruoka säilyttää raaka-aineiden ravintoarvot loistavasti ja koira pystyy hyödyntämään ne optimaalisesti. Marjat, siemenet ja yrtit jäljittelevät saaliseläimen vatsalaukkua sisältöineen. Nappuloiden koko ja koostumus takaavat sen, että ruoka joudutaan pureskelemaan ennen kuin se niellään. Ruokasarjassa onkin huomioitu erikokoiset pureskelijat. Saatavilla on kaksi eri nappulakokoa; 3 kgn säkeissä pienempi (n.0,5cm) ja 12,5 kgn säkeissä isompi (n.1cm).

Vanha sanonta ”Olet mitä syöt”, toteutuu myös koirien ruokinnassa. ESSENTIAL-kuivaruuassa on samat ruokintaperiaatteet ja -suhteet kuin BARF (Bones and Raw Food)-ruokavaliossa, ilman raa’an/pakastetun lihan, luiden ja sisäelinten välillä hieman työlästäkin käsittelyä ja valmistamista. Ruoka täyttääkin koiran terveydelliset ja lajityypilliset vaatimukset. Laadukkaasti ruokailevan koiran voi mm. odottaa käyttäytyvän rauhallisemmin ja tasapainoisemmin ennen ruokailua, ruokailun ajan ja sen jälkeenkin.

ESSENTIAL-ruokasarja täyttää koiran ravinnolliset suositukset pennusta senioriin, taaten hyvinvointia vuosi vuoden jälkeen. Sarjaan kuuluu 8 eri ruokaa ja muutamia herkkutuotteita, koiran eri elämänvaiheisiin. Liity laumaan!

ps. Jos olet kasvattaja ja kiinnostunut kasvattajayhteistyöstä, olethan meihin yhteydessä, niin kerromme mielellämme lisää.

Ostoskorisi on tyhjä