12.4.2017

Ruokakokemuksia Staffi-kasvattajan kertomana

Essential-ruokien käyttäjäkokemuksia on meiltä kyselty kovasti kuultavaksi. Mekin niitä olemme karvaisilta asiakkailtamme kyselleet ja ilahduttavia viestejä meille onkin saapunut aiheesta, niin kirjallisesti kuin suusanallisesti. Näin pääsiäisen alla intouduimme kirjaamaan kaiken (koira)kansan luettavaksi ihanaisen Lootuksen kokemuksia Essentialin Estate Livingistä. Estate Livingin pääproteiininlähteet ovatkin pääsiäiseen sopiva, vapaana laiduntava waleslainen lammas sekä mineraalipitoinen skotlantilainen peura. Lootuksen puolesta meille ruuan vaihtamisesta ja sen vaikutuksista kertoili Lootuksen emäntä-Kiia, joka kasvattaa Staffeja Zesiron kennelissä.

Lootus on vuonna 2007 syntynyt Staffordshire bullterrieri narttu. Lootus on ollut jo joitakin vuosia mukana Staffien atopia- ja ruokintatutkimuksessa, jota vetää MMM, jalostusargonomi Johanna Anturaniemi (os. Roine). Tutkimuksessa tarkaillaan ruokinnan vaikutusta koiran hyvinvointiin verinäyttein. Viime vuoden lopun näytteessä Lootuksen albumiini oli hieman matalalla, mutta muut arvot olivat kunnossa. Tilaa lähdettiin korjaamaan ruokintamuutoksella. Aikaisempi nappulamerkki vaihdettiin proteeinipitoisempaan Essentialin Estate Living-nappulaan. Rasvaa sekä tässä että aiemmassa nappulassa oli Kiian kertoman mukaan prosentuaalisesti saman verran. Vanhenevalla koiralla proteiinin saanti korostuu enemmän kuin nuoremmilla ja näin myös Lootuksen elimistö kaipasi extraproteiinia. Kiia kertoi iloisesti, että jo parin viikon Estate Living-ruokinnan jälkeen Lootus virkistyi omaksi iloiseksi, aktiiviseksi itsekseen ja vartalo sai kauniin lihaksikkaan muotonsa takaisin. Lootuksen kontrollinäytteessä parin kuukauden päästä veriarvot olivat palautuneet normaalille tasolle. Kiia totesikin tyytyväisenä, että he jatkavat hyvillä mielin Estate Living-nappulan syöntiä.

Äärimmäisen ilahduttava ja todistetusti toimiva tulos ruuan vaihtamisesta Lootuksella. Kiitos tarinasta Kiia ja koko hurmaava Staffilauma! Kennel Zesiroon pääset tutustumaan täältä https://kennelzesiro.com/ . Ja saimmehan me myös ihasteltavaksi Lootuksen upean kuvan.

Ostoskorisi on tyhjä