10.7.2017

Koiramainen kesäpäivä – helleherkkua ja pari itsestäänselvyyttä

Kauan niitä aurinkoisia ja lämpöisiä päiviä saatiin ainakin Keski-Suomen leveysasteilla odotella. Nyt, kun ne ovat täällä, pari tärkeää, koiramaista asiaa pätkähti silti myös Ryry´sin ihmisväen päähän. Ihmisiä lämpö hellii, mutta koirille se voi olla yllättävän tukalaa. Näillä ajatuksilla myös koirasi nauttii edes hitusen enemmän kesän lämpimistä päivistä ulkosalla. Turha varmaankaan edes mainita kesän, auton ja koiran yhdistelmää, mutta ei unohdeta karvaisia kavereita sinne autoon.  

Pidä karvakuonosi viileänä. Houkuttele koiruli varjoon. Penkin alle, varjon alle, auringolta piiloon, se on koiralle parasta lämpimällä kelillä. Jos koiran maltti on huono, tee varjoon koiralle houkutteleva paikka, jonne on turvallista ja kotoisaa käydä köllöttelemään.

Pidä huoli vesitarjoilusta. Raikasta juomavettä on oltava koko ajan koiran saatavilla muutenkin, mutta lämpöisellä kannattaa huolehtia, että myös ulkona on vesikuppi valmiina.

Ja sitten sen ihanan helleherkun valmistusohje. Meidän poikien herkullinen tapa viilentyä ja nauttia kesästä on mustikka-jugurttijätski. Niin maistuvaa herkkua! Resepti on hyvin simppeli: maustamatonta turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia ja pieni kourallinen muussattuja mustikoita sekaisin kulhossa. Jäätelötaikinan pakastukseen soveltuu hyvin jääpalamuotit tai mehujäätikut. Pakastuksen jälkeen ulos herkuttelemaan! Garylta sujuu jäätelötikun syöminen hetkessä.

Lämpimiä ja aurinkoisia kesäpäiviä toivottaa koko Ryry´sin porukka

Ostoskorisi on tyhjä