22.11.2017

Ludde laihduttaa - Punnituspäivä

Ja taas vaa'alle, ajattelee Ludde
Ja taas vaa'alle, ajattelee Ludde


Laihduttavan Ludden painonpudotusprojekti on jatkunut syksyn pimeydestä huolimatta positiivisella mielellä. Alkuunhan laihdutuskuuri yllätti monellakin asialla. Suurin niistä taisi olla vaa’an lukeman kipuaminen seitsemästä kilogrammasta 7,1 kiloon. Laihdutuskuuri eteni siis kivisesti kuin kellä tahansa painonsa kanssa kamppailevalla. Koiran laihdutus vaatii myös koiraa ruokkivalta kotiväeltä enemmän kuin tarkkuutta, kun lähdetään etenemään kohti haluttuja tuloksia.

Ludden kotiväki korjasi kuurin väärään suuntaan lähtenyttä kurssia keittiövaa’alla. Ja kuinka homma on nyt toiminut? Saimme tuoreeltaan Ludden ja kotiväen kuulumiset vaa’alla käynnin jälkeen. Kotiväki myönsi, että alku vaati erityistä tarkkuutta ruokamäärän kanssa. Jokainen Ludden ruokintaan osallistuva on joutunut punnitsemaan Ludden ruoat vaa'an kanssa. Kun määrä alkaa olla hyppysissä, on ollut lupa käyttää pelkkää mitta-astiaa. Mahtavaa sitoutumista projektiin Ludden palvelusväeltä, jotka totesivatkin, että nyt ei hommasta lipsuta.

Mitä punnitusvaaka sitten näytti, kun Ludde siihen tepasteli. Puntarin lukema pysähtyi kohtaan 6,9 kg. Upeaa Ludde! Ilahduttavaa, että alkuhaasteiden jälkeen paino on lähtenyt tippumaan alaspäin. Ja mistä tahansa mitättömästä askeleesta ei ole nyt kysymys, vaan pienen koiran painossa tämä 200 grammaa on jo prosentuaalisesti varsinainen ponnistus.  Noin 70 kiloisella aikuisella vastaava pudotus olisi 2 kilogrammaa. Hurrauksia Luddelle!

Kotiväki pysytelköön kuitenkin skarppina jatkossakin Ludden ruoka- ja herkkumäärän kanssa. Päivänä taannoin Ludde oli tavattu kotirannan kaislikosta herkuttelemasta rantaan ajautuneella kalalla. Tunnetusti herkuille perso Lutukainen osaa täydellisesti haistaa herkutteluhetkensä. Myös punnitukset klinikalla tietävät ihania tuoksuja AlmaVetin herkkubaarista. Kukapa niitä voisi vastustaa, vai mitä Ludde.  

Nuuh, olisiko tänne vaa'alle tippunut herkkuja.

Laihdutuskuurilla onkin tärkeää muistaa ruokamäärän suhteutus päivän muuhun energiansaantiin. Laihduttavan koiran annostelu Contour-ruolla on -10-25% suositellusta päiväannoksesta. Mikäli mukaan sattuu päiviä, jolloin koira on syystä tai toisesta saanut suuren tai vähintään normaalista poikkeavan herkkumäärän, on tämä syytä ottaa huomioon päivän ruoka-annoksia suunniteltaessa. Nappulamäärästä voi ja kannattaa rohkeasti jättää tuollaisina päivinä hitunen pois, jotta kuuri pysyy uomissaan.

Jäämme seuraamaan, kuinka Ludde kamppailee pikkujouluherkkukauden lävitse. Tassuttelut ja ylävitoset Ludden matkaan!

Ostoskorisi on tyhjä