13.12.2017

Ludde laihduttaa - Kulku jatkuu

Ludde on virittäytynyt joulutunnelmaan (kuva: Annamari Sundgren)
Ludde on virittäytynyt joulutunnelmaan (kuva: Annamari Sundgren)


Lähestyvistä jouluhulinoista piittaamatta Ludde jatkaa taivaltaan kohti kevyempää koiran olemusta. Luddella koittaakin joulu ja uusi vuosi hyvässä vaiheessa painonpudotusurakan kanssa, eikä erillistä ”eroon joulukiloista”-starttia enää tarvita, koska Ludde on sisäistänyt uudet elämäntavat säntillisesti.

Sepä se painonpudotuksessa ja -hallinnassa on kaiken a ja o. Ei lyhytkestoista jojoilua erinäisten kuurien kanssa, vaan ruokavalio ja tottumukset paremmalle tolalle, joiden kanssa pärjää arjessa ja juhlassa. Painonpudotusta pitkäjänteisesti, sopivalla tahdilla alaspäin, jotta elämä ei käy liian totiseksi ja jyrkäksi rajoitteiden kanssa. Tietenkään juhlahetkinä ei herkuista ole tarvettakaan kieltäytyä, kunhan muistaa kohtuuden määrissä ja ruokailujen lomaan reippaita ulkoiluhetkiä piristämään ja virkistämään mieltä ja kehoa. Näitä ajatuksia lie hyvä soveltaa niin karvakuonoille kuin meille ihmiskulkijoille.

Jouluherkuista ja –kiloista ajatus takaisin Luddeen. Mitenkä Lutukaisen operaatio on jatkunut ja sujunut? Ludden iloisia kuulumisia välitti meille emäntä-Taija. Puntari näytti iltapäiväpainoksi 6.8kg. Yleensä Ludden punnitus on suoritettu aamulla, joten siinäkin mielessä suunta on edelleen oikein mallikas. Ludden uudet ruokailutottumukset kantavat siis hyvällä ja tasaisella tahdilla hedelmää. Paino putoaa tasaisesti viikosta toiseen, ilman liian suuria kertapudotuksia, joka on hyvä merkki sekin painonhallintaa ajatellen.

Lähtöpainohan herralla oli 7 kilogrammaa, josta kivuttiin kuurin aluksi 7,1 kiloon. Korjausliikkeiden jälkeen Ludde on vähentänyt koostumustaan upeat 300 grammaa. Tavoitepainona Luddella on 6,5 kg kotiväen näkemänä, kun eläinlääkäri näytti vihreää valoa jo 6.6 kilolle. Matkaa on siis taivallettavana 200-300 gramman verran. Voidaan puhua ilahuttavasta puolimatkan krouvista, joka on nyt ylitetty Ludde laihduttaa-projektissa. Todella mahtavan hienoa työtä Ludde ja kotiväki!

Kuulostellaan joulun jälkeen, kuinka Ludden kävi herkkujen paineessa ja paljonko vaaka näyttää vuoden vaihtuessa. Pidetään peukkuja, jotta maltti pysyy meillä kaikilla mukana joulunajan herkuttelumahdollisuuksissa!

Ostoskorisi on tyhjä