16.2.2018

Ludde laihduttaa – miten Ludden talvi on taittunut?

Ludde nauttii lumesta
Ludde nauttii lumesta

Talvi on edennyt jo pitkälle ja Ludde on jatkanut eloaan Contour-ruoan kanssa. Saimme lumiterveisiä Luddelta ja tarkempia kuulumisia emäntä-Taijalta, miltä pitempi elo laihdutusruoan ja laihduttajan kanssa on tuntunut.

Luddehan lähti matkaan laihdutusprojektiinsa lokakuussa painoltaan seitsemänkiloisena. Kuurin aluksi Ludde päätti ottaa pienen painonnoususpurtin ja ensimmäinen punnitus näyttikin 7.1 kiloa. Tavoitepainoksi Ludden emäntä ajatteli alkujaan 6.5 kiloa ja Ludden hovieläinlääkäri-Suvi armollisemman 6.6 kiloa.

Talven kovimpien pakkasten aikana tammikuussa Ludden ja muun kotona asustavan lauman normaali ulkoilurytmi koki kolahduksen, kuten varmasti monella muullakin nelijalkaisella. Ulkoilut olivat pikaisia pyrähdyksiä ja emäntä jo hieman kauhisteli kuurin kohtaloa ja jättikin punnitukset suosiolla väliin. Jälkikäteen Taija hieman naurahtikin, että pakkaspaniikki oli turha, koska Ludden paino on nyt 6.7 kiloa. Pakkasjakso ei siis heilauttanut Ludden kurssia vikaraiteille, vaikka ulkoilut normaalia lyhyempiä olivatkin. Ilmeisesti siis ravintopuoli on ollut hyvässä jamassa pakkasista huolimatta - hienoa kotiväki!

Talven ehdottomasti herkullisimpia houkutuksia Luddelle ovat oman lahden sushibaarit eli pilkkimiesten taikomat reiät jäähän sekä verkkomestat. Herkkujahan sieltä aina löytyy, sen tietävät myös meidän Gary ja Ryan, kun isoisän verkkoapajille ovat joskus päässeet herkuttelemaan. Mutta mikäpä sen maistuvampaa ja tuoreempaa herkkua kuin vastapyydetyn kalan perkuujämät jäältä nautittuna. Talven iloja!

Runsasluminen talvi on ilahduttanut myös niin (laihduttavia) koiria kuin meitä ihmisiäkin. Ludden emäntä-Taija totesikin, että höttöinen hanki on ollut Ludden töppöjaloille oivaa vaihtelua peruslenkkeilyn ohella. Taija antoi myös loistavan vinkin laihduttavan koiran ulkonamisteluihin, kun taskun pohjalla pitää aina olla jotakin namia. Contour-nappulat ovat toimineet ja maistuneet koko laumalle myös ulkoeväsnamina. Ja mikä parasta, nappulat eivät tahmaa eivätkä tahria taskua.

Nyt 6.7 kiloisena Ludden keskivartalo näyttää emännän mielestä jo vahvasti siltä, että herra on pian rantaleijonakunnossa. Olisipa kiva kuulla, kuinka Teppo-eläinlääkäri kommentoisi Ludden ulkomuotoa nyt, kun aiemmin hän viittasi muistaaksemme hylkeeseen.

Jatketaan Ludden kanssa hyvää ja varmaa painoapudottavaa, mutta elämästä nauttivaa painonhallintatahtia. Mikäli juuri sinun koirallasi on tarvetta järkevään painonhallintaan, kurkkaapa Essentialin Contour-ruoka, joka auttaa pitämään verensokerit tasaisena ja oikealla annostelulla myös keventää koirasi olemusta.


Ostoskorisi on tyhjä