27.3.2018

Ruokaa ajatuksella – millaisia ajatuksia Essential-ruokasarjan taustalla on

Käyttämällä matalaa kypsennyslämpötilaa ja matalaglykeemisia raaka-aineita Essential Foodsin BOF-periaatteen mukaan, ruoka vaikuttaa positiivisesti koiran käyttäytymiseen varmistamalla verensokeriarvojen pysyvän tasaisena.
Käyttämällä matalaa kypsennyslämpötilaa ja matalaglykeemisia raaka-aineita Essential Foodsin BOF-periaatteen mukaan, ruoka vaikuttaa positiivisesti koiran käyttäytymiseen varmistamalla verensokeriarvojen pysyvän tasaisena.


Tanskalaisen koira- ja villieläinystävän, Christian Degner-Elsnerin, perustama Essential Foods ei tyydy parantamaan pelkästään viljattomalla ruoallaan ruokailevien koirien eloa, vaan myös kohentamaan villieläimien elinolosuhteita ja suojelua. Kööpenhaminassa sijaitseva, ruokansa Iso-Britanniassa valmistava yritys lahjoittaa suuren osan tuotostaan eläimille ja villieläimille ympäri maailman.

Essential Foodsin perustaja Christian Degner-Elsner on intohimoinen muuttamaan niin nelijalkaisten asiakkaiden eloa kuin myös villieläinten elinolosuhteita. 

Vuonna 2013 perustettu Essential Foods ei juhli tänä vuonna pelkästään 5-vuotista taivaltaan koiranruokavalmistajana, vaan myös saavutuksiaan kolmessa päätavoitteessaan;  nelijalkaisten asiakkaidensa elon parantaminen ja pidentäminen, koiranruokien hiilijalanjäljen pienentäminen sekä eläinten elinolosuhteiden parantaminen heidän olinpaikastaan riippumatta. ”Kun perustimme Essential Foodsin, oli laajalti valloillaan käsitys, että vain USAssa ja Kanadassa pystytään tuottaa huippulaadukasta koiranruokaa. Essentialin mieltäminen absoluuttiseksi huippuruokasarjaksi, on asia, johon olen todella tyytyväinen”, sanoo Degner-Elsner. ”CO2-päästöjä on säästynyt valtava määrä, kun koiranruokaa ja sen raaka-aineita ei tuoda toiselta puolelta maapalloa. Minun mielestä me voimme olla tästä ylpeitä”, hän toteaa.

Essential Foodsin ruokaa myydään verkkokaupoissa paikallisesti ympäri Euroopan. Valikoima tarjoaa viljattomat koiranruoat räätälöidysti eri ikäisille, rotuisille ja aktiivitasoisille koirille, myös kissoille on oma viljaton ruokansa. Essentialin keskeisiä innovaatioita on BOF (Behavioural Optimising Foods)-periaate, jonka mukaan matalassa lämpötilassa kypsennetty ruoka ja matalaglykeemiset raaka-aineet vaikuttavat positiivisesti koirien käyttäytymiseen varmistamalla verensokeriarvojen pysymisen tasaisena.

Ruoka valmistetaan ja kypsennetään Iso-Britanniassa. Essential-ruokasarjan raaka-aineet ovat lähes yksinomaan paikallista tuotantoa, kuten punaista kuusipeuraa, taimenta Avon-joesta ja Gressinghamin ankkaa. Omistautuminen niin hiilijalanjäljen pienentämiseen kuin tuotannossa käytettyjen eläimien olosuhteiden parantamiseen sekä työskentely villieläimien elon kohentamisen eteen, on tärkeä osa Essential Foodsia. Pelkästään viime vuonna yritys lahjoitti 600 000 Tanskan kruunua (yli 80 000 €) niin koirien, villieläinten kuin luonnon olosuhteiden parantamiseen. ”Kaikki tämä on mahdollista vain, koska ihmiset valitsevat enenevissä määrin meidän ruokamme koirilleen”, tähdentää Degner-Elsner.

Täältä näet lisää Essentialin hyväntekeväisyysohjelmasta. 

Ostoskorisi on tyhjä