16.5.2018

Ihanan coolia eli viileetä!

Rita odottaa jäätelön jäätymistä (Kuva @piuliinus)
Rita odottaa jäätelön jäätymistä (Kuva @piuliinus)


Helle hellii ja lämpö lämmittää, mikäpä sen mukavampaa. Koiramaisille kumppaneille olo saattaa käydä pihalla varsin tukalaksi ja yllättävän piankin, kun lämpömittari huitelee näissä lukemissa. Pidetään karvakuonoistamme entistä parempaa huolto, ettei kenenkään tarvitse tuskastua Suomen ihanaan kesään. Vai kevätkö se vielä tämä on?

Mistä saisi pikaista viilennystä lämpöisiin päiviin? No tietenkin jäätelöstä! Nam. Kauppoihin on ilmestynyt herkullisia jäätelöitä myös koiramaiseen makuun. Herkullisia jäätelöitä on helppo tehdä myös itse. Omasta pakasteesta on mukava napata jäätelöherkku koiralle omaan pihaan viilentäväksi touhuksi, samalla kun itse nautiskelee auringonsäteistä tai miksei vaikka ihmisväen jäätelöherkuista. Jätetään nämä allaolevat respetit parempiin suihin.

Ihana asiakkaamme Rita jakoi sosiaalisessa mediassa oman viilennysherkkuohjeensa eli herkkujäätön. Tätä kannattaa muuten testata, viilentää ja maistuu ja vie kielenkin mennessään. Jäätön voi tehdä mihin tahansa pakastusta kestävään rasiaan, Ritalla on luonnollisesti iso jäätelörasia, jotta herkkua tulee kerralla mahdollisimman paljon. Ritan jäätö valmistuu Essentialin tuotteista, muitakin toki saa koittaa, mutta maistuvuudesta emme mene tuolloin takuuseen. Rasiaan laitetaan vettä, murustellaan sekaan minilohiherkkuja sekä lisätään muutama kokonainen Nautical Living-nappula. Sekoitellaan seos tasaiseksi sekä höystetään lorauksella lohiöljyä. Sitten onkin se haastavin osuus – täytyy malttaa odottaa herkun jäätymistä. Onneksi Rita muisti valmistusvaiheessa maistella niin herkkuja kuin muutaman nappulankin. Kuulemma koiranpennun katse ei nopeuta jäätymistä, senkin Rita on testannut.

Rita herkuttelee lohijäätöllä (Kuva @piuliinus)

Toinen meillä suosikiksi noussut superhelppo ja nopea jäätelöniksi on jo viime kesänä tutuksi tullut mustikkajäde. Turkkilaista jugurttia ja mustikoita sekaisin vaan ja pakkaseen jäähtymään. Mehujäämuotit toimii hyvin jäädytykseen, miksei myös muut pakastuksen kestävät astiat, esimerkiksi jääpalamuotit. Kun seos on jäätynyt, herkutellaan mustikkajätski hyvässä seurassa lämpöasteiden ylittäessä 20 asteen.


Jäätelöiden lisäksi pidetäänhän vesikupit täynnä raikasta vettä niin sisällä kuin ulkona. Herkullisia hellepäiviä!  

Ostoskorisi on tyhjä