15.9.2018

Koiranruokaa isolla sydämellä

-----
-----

Essential-koiranruokasarjan taustalla on kunnianhimoinen missio; parantaa ja pidentää koirien eloa. Jotta tällaisen tavoitteen uskaltaa asettaa julkiseksi ja haluaa siinä vielä kirkkaasti onnistua, täytyy perusasiat jo itse ruoassa olla kunnossa. Sehän on selviö, että reseptien lähtökohdat sekä ruokien koostumukset noudattavat koirien luontaista ravitsemustarvetta. Sen lisäksi, että koira saa ravinnostaan kaiken välttämättömän oikeassa suhteessa, halutaan myös raaka-aineiden olevan viimeisen päälle laadukkaita. Muutenhan koko missio olisi vain sanahelinää, ilman mitään konkreettisia askelia sitä kohti. Kun perusasiat on kunnossa, on syytä tarkastella myös muuta toimintaa ruokapussien ympärillä. Mikä tekee Essentialiasta sydämellisen koiranruoka vaihtoehdon?

Essential haluaa kantaa vastuunsa laadukkaista raaka-aineista ja niiden tuotannosta.  Kaikki raaka-aineet ovat luonnollisesti GMO-vapaita, mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman lähellä valmistuspaikkaa tuotettuja raaka-aineita. Raaka-aineiden halutaan olevan paitsi laadukkaita, ihmisravinnoksi kelpaavia aineksia, myös tuotantohetkellä hyvinvoivia eläimiä. Tuottajat ovat tarkoin valikoituja, haastattelut ja auditoinnit läpikäyneitä tiloja. Ruoissa käytettävät ankka, lammas, peura sekä kalat ovat vapaana laiduntaneita eläimiä, kana ja kananmunat vapaana kasvanutta. Iso-Britannian Lancashiressa valmistettava ruoka valmistetaan yli 90% paikallisista vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista.

Essential-ruoan tuotantotilat voidaan luokitella yhdeksi maailman parhaimmista koiranruoan tuotantotiloista. Tuotannossa muodostuneita hiilidioksidipäästöjä kompensoidaan mm. puita istuttamalla ja luonnonsuojelualueita hallinnoimalla. Valmistuksessa syntyneiden jätteiden ja käyttöveden puhdistus ja kierrätys tapahtuu paikanpäällä. Tiesitkö muuten, että hiilidioksidipäästöt ovat noin 90% pienemmät, kun ostat Suomesta Iso-Britanniassa valmistetun ruokasäkin kuin jos ostaisit Pohjois-Amerikassa valmistetun säkin?

Ruokien valmistuksessa käytetään runsaasti tuoreita raaka-aineita kuivattujen lisäksi. Valmistusmenetelmien avulla näiden tuoreiden raaka-aineiden ravintoarvot säilyvät huipputasolla valmiissa ateriassa. Raaka-aineiden sekoituksen jälkeen ruoka puristetaan paineella kokoon. Puristuksen jälkeen ruoka kypsennetään maksimissaan 90 asteessa. Ruoka pakataan välittömästi kypsennyksen jälkeen. Valmistusta tarkkaillaan vaihe vaiheelta, myös näytteiden muodossa.

Essentialin taustalla vaikuttaa myös merkittävä hyväntekeväisyysohjelma. Essential tekee eri järjestöjen kautta hyvää eri kohteissa, mm. Aasiassa sademetsien uhanalaisille eläimille, Afrikassa sarvikuonoille ja katukoirille Espanjassa. Tavoitteena on lahjoittaa yhteensä 150 000 euroa vuosittain eri hyväntekeväisyysjärjestöille, joko rahalahjoituksina tai ruoka-apuna mm. eurooppalaisille katukoirajärjestöille.

Nämä kaikki asiat ovat laadukkaan ruoan lisäksi vaikuttaneet siihen, että Essential on valikoitunut meidän valikoimaan. Ja nyt ruokasarja on löytänyt tiensä jo ilahduttavan monen jälleenmyyjänkin hyllyille. Mikäli lähipuotisi tai eläinklinikkasi ei vielä myy Essentialia, vinkkaa asiasta heille ja/tai meille, niin katsotaan, mitä asialle voisi tehdä.

Ostoskorisi on tyhjä