28.9.2015

Näin me valitsemme ruokamme - Ryry'sin ruoka-filosofiaa

Markkinoita ja kauppojen hyllyjä tutkaillessa ei tarvitse kauaa ihmetellä, kun voi jo huomata koiranruokamerkkejä ja laatuja olevan lukemattomia. Valinta voi olla hyvinkin vaikea. Kasvattaja suosittelee yhtä ja eläinlääkäri toista, myyjä kolmatta ja blogisti neljättä. Sitten on vielä raakaruoka, kotiruoka ja ne kymmenet mainoslauseet pakkausten kyljissä. Itselläkin on joku ajatus koirakaverin ruokinnasta.

On toinen toistaan valistuneempia mielipiteitä. Onhan lääkäri lääkäri, kasvattaja kokenut, blogisti perehtynyt, myyjä ammattilainen ja raakaruoka loogisesti parasta. Lisäksi jokaisella valmistajalla on tutkitusti parasta ja juuri sinun koirasi ominaisuuksiin, allergioihin ja vaivoihin suunniteltua ruokaa. Oma lompakkokin sanelee tietyt rajat ruokavaliolle.

Koiranruuan valinta ei kuitenkaan ole mitään rakettitiedettä. Meillä kaiken lähtökohtana ruokia valittaessa on raaka-aineiden laatu ja valmistusprosessi. On helppo ruokkia koiraa ruualla, jonka raaka-aineet ja valmistusprosessi on kuvattu esimerkiksi valmistajan sivuilla selkeästi ja raaka-aineiden alkuperä on jäljitettävissä. Kun silmäilee eri ruokamerkkien tuoteselosteita, niin se kertoo jo pitkälti tarvittavan. Maissi, soija, epämääräiset proteiinien lähteet yms. monimutkaisuudet kertovat yleensä pitkälle prosessoidusta ja teollisesti tuotetusta ruuasta.

Meille tärkeää on, että liha on lihaa eikä ns. meat mealia. Meat meal on kaikesta mahdollisesta eläinperäisestä proteiinista teollisesti valmistettua massaa, joka sitten kypsennetään ja mahdollisesti vielä pintarasvoitetaan maistuvuuden parantamiseksi. Monien valmistajien kypsennysprosessi on "kovakourainen", jonka yhteydessä syntyy mm. karsinogeenejä. Me haluamme suosia merkkejä, jotka kypsentävät ruokansa hellävaraisesti ja joiden ruokien ravintosisällöissä on koiralle sopivassa suhteessa proteiineja sekä laadukkaita, koiralle sopivia hiilihydraatteja.

Gary herkistyi aiemmin monille eri ruuille. Pahimmillaan Gary oli todella huonossa kunnossa ja pitkillä lääkekuureilla. Testasimme eläinlääkäreiden suosittelemia hypoallergeenisia ruokia, suljimme pois ruoka-aineista eri kasvikset, viljat sekä eri proteiinin lähteet yksi kerrallaan. Varastopunkinkin, maissin ja soijan sekä muut kummallisuudet blokkasimme, mutta tuloksetta. Suurimman muutoksen ja Gary-koiran elämän mullistavan ratkaisun teimme, kun perehdyimme raaka-aineiden laatuun ja valmistusprosessiin.


Gary elämänsä kunnossa syyspaita päällä

Gary on voinut loistavasti, kun suosimme ruokia, joissa on meidän mielestämme "laatutakuu" mm. raaka-aineiden ja valmistusprosessin suhteen. Näitä ruokia pyrimme keräämään myös verkkokauppamme valikoimaan. Ennen niin herkkä, nirso ja allerginen Gary, syö nyt kaikkia meillä myytäviä merkkejä äärimmäisen hyvällä ruokahalulla ja ennen kaikkea voi hyvin Hypoallergeeniset ruuat ovat tämän koiran osalta historiaa :)

ps. Mikäli haluat lisätietoa tai sinulla on kysymyksiä Ryry'sin ruokavalikoiman tiimoilta, niin olethan meihin yhteydessä. Bon Apetit!

Ostoskorisi on tyhjä