29.10.2015

Tie koirankin sydämeen käy vatsan kautta

Koiran ruuan vaihto - hämmentää, ilostuttaa, mietityttää, onnistuuko se? Vieraileva kynäniekka Simo The Frenchie kirjoittaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan ruuan vaihdosta. Ole hyvä, Simo :)

Wuf kaikille - täällä kirjoittelee Ryry'sin vieraileva bloggaaja, Simo The Frenchie!
Koska alan tulla miehen ikään, oli palvelusväellä suunnitelmana vaihtaa pentunappulani isojen poikien vastaaviin. Nappuloita on tarjolla joka lähtöön, joten valinta oli vaikea ja palvelusväki vertailikin eri vaihtoehtoja ahkeraan, kunnes Ryry'siltä neuvoa pyydettäessä päätettiin ottaa kokeiluun Acanan Lamb & Okanagan Apple. Peruna saa minut voimaan pahoin ja viljakaan ei ole oikein hyvästä, mutta onneksi tässä ruuassa ei niitä ollut. Acanan raaka-ainelista oli vakuuttava, sillä jopa minä tunnistin niistä jokaisen ainesosan, kun taas usean muun ruuan kohdalla listassa oli jos minkälaista sanahirviötä, mitä pitäisi laittaa suusta alas. 50 % lammasta, loput hiilihydraatteja ja kasviksia; kuten linssejä, omenaa ja porkkanaa - viimeistään tässä vaiheessa leukaani ilmestyi valtava kuolajojo ja hoputin palvelusväkeä naputtelemaan tilauksen Acanan ruokasäkistä.


Hmmm mitä hyvää täältä löytyykään!

Ryry'sin ruokalähetys saapui meille alta aikayksikön ja minä olin tietenkin tarkkana valvojana, kun säkkiä avattiin ensi kertaa (ja aina jatkossakin). Tuoksu oli taivaallinen, ja jopa palvelusväki piti sitä miellyttävä, kun ennen laittoivat melkein pyykkipojan nenäänsä ruokaa tarjoiltaessa. Koska palvelusväen mukaan vatsani on herkkä, sekoitettiin alkuunsa vain muutama Acanan nappula sen hetkisen ruokani sekaan, jotta massulla on aikaa totutella uuteen ruokaan. Hyvä yritys, mutta minähän fiksuna poikana bongasin ruokakiposta pelkästään uudet nappulat ja jos vanha nappula sattui eksymään suuhuni, sylkäisin sen salakavalasti pois. Ruuan vaihto kävi siis aika vikkelästi, sillä ei ollut mitään järkeä laittaa vanhaa ruokaa kippoon syömättä jätettäväksi. Acanaan vaihto ei saanut vatsaani ollenkaan kuralle, vaan päinvastoin sai minut voimaan vieläkin paremmin ja vahtaamaan ahkerammin ruokakippoa, josko sinne ilmestyisi lisää ruokaa!


Simo uusien nappuloiden kimpussa

Monet pitävät ruuanvaihtoa jännittävänä asiana, eikä tilannetta helpota yhtään laaja tarjonta. Kannattaa rohkeasti pyytää apua Ryry'sin poppoolta, kun miettii ruuanvaihtoa, he kyllä neuvovat mielellään ja auttavat sopivan ruuan valinnassa. Mahdollisimman luonnonmukainen ruoka takaa taatusti mahdollisimman hyvän olon meille karvaturreille, sillä kukapa tahtoisi syödä teollista ruokaa, jonka sisällöstä ei voi olla niinkään varma. Nyt rohkeasti tutkailemaan nykyisen ruuan sisältöä ja pohtimaan uutta vaihtoehtoa tilalle!

Acana is now officially approved by Simo The Frenchie!

PS. Seuraa minua ja seikkailujani instagramissa @simothefrenchie_

Ostoskorisi on tyhjä