12.11.2015

Kaikki riippuu raaka-aineista

Karvaiset kumppanimme tarvitsevat apua koiranruuan valinnassa - Meidän ja karvakuonokavereidemme onneksi Reviews.com laati kesällä laajan tutkimuksen* koiranruuista ja valikoi parhaat merkit suositeltavien top25-listalle. Ryry'sin hyllyiltä löytyvät Acana ja Orijen pärjäsivät iloksemme, ei tosin yllätykseksemme, loistavasti! Acanan ja Orijenin vahvuudet, puhtaat ja aidot luontaiset raaka-aineet, nostivat merkit koiranruokien valiojoukkoon myös tässä tutkimuksessa.

Asiantuntijat arvottivat koiranruokien tärkeimmiksi ominaisuuksiksi raaka-aineet ja niiden suhteen ruuassa. Tutkimus kehoittaa suosimaan seuraavia raaka-aineita tuoteselosteessa: proteiinin lähteenä kala, kana, ankka, riista, maksa ja kananmuna sekä nauta. Matalaglykeemiset täysjyväviljat, kuten kaura sekä kvinoa. Luontaisina lisäravinteina omega-3, glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti. Vitamiineina C ja E sekä hyvät hedelmät ja vihannekset, esimerkiksi bataatti, herne ja porkkana. Etsi myös pakkauksesta mahdollisia sertifikaatteja, kuten luomu-merkinnät.


Gary tutkailemassa testimenestyjä Acanan tuoteselosteita

Huomioi koiranruokaa ostaessasi, että lähes kaikki ruokamerkit markkinoivat itseään termeillä "all natural, whole food tai premium". On kuitenkin selvää, että lähes valvomattomalla koiranruoka-alalla suuri osa mainoslauseista on täysin vailla perusteita. Tutkiessasi tuoteselostetta kiinnitä huomiota, mikäli silmiisi osuu ei-suositeltavia ainesosia kuten: Kemikaalit BHA,BHT ethoxyquin (E324), propyleeniglykoli E1520 sekä natriumseleniitti. Määrtittelemättömiä proteeininlähteitä esim. liha ja eläinperäiset tuotteet, joka yleensä viittaa englanninkieliseen termiin "meat meal". Meat meal ei käytännössä enää ole lihaa, vaan teollinen sekoitus eri proteeininlähteistä. Tutkaile myös epäterveelisten viljojen ja täyteaineiden varalta kuten, maissi, vehnä, soija, sipuli, valkosipuli, rypäleet, avokado sekä sokeritärkkelys tai sokerijuurikasmassa. Aasiassa valmistettuja ruokia tai aasialaista alkuperää olevia raaka-aineita on ehdottomasti syytä välttää.

Parin Suomessa myytävän koiranruuan sisällysluettelo.

Reviews.com'in tutkimus kertoo seikkaperäisesti muunmuassa sen, miksi noin 90 eri koiranruokamerkkiä ei läpäissyt testiä alkuunkaan. Joukossa on meille suomalaisillekin tuttuja merkkejä. Osa merkeistä karsiutui suoraan, jos niistä löytyi edellä mainittuja raaka-aineita tai merkeillä oli ollut ongelmia laadun kanssa. Tutkimuksen yhteydessä on esitelty 2007-2015 aikana tapahtuneita markkinoiltavetoja. Tutkimushan pohjautuu pohjoisamerikkalaisiin ja uusiseelantilaisiin merkkeihin, joten pari eurooppalaista laatumerkkiä tuohon top-listaan olisi varmasti kelpuutettu, mikäli ne olisivat tutkimuksessa mukana olleet.

Koiranruokaa valittaessa ensisijaisena kriteerinä tulisi siis olla tuoteseloste ja sen sisältämät raaka-aineet ja valmistusmenetelmä. Me Ryry'sillä haluamme tarjota koirille mahdollisimman laadukasta ja monipuolista ruokaa. Olemmekin tulleet siihen tulokseen, että laadukas valmisruoka yhdistettynä viikottaiseen raakaruoka-annokseen on meidän koirille turvallisin ja terveellisin vaihtoehto.

*Tutkimuksessa käytiin läpi 2223 koiranruokaa 115 valmistajalta. Tutkimuksessa oli mukana seitsemän valikoitua tutkijaa sekä 20 alan riippumatonta ammattilaista. Tutkimusta varten käytiin läpi 72 artikkelia ja tutkimusta yli 1400 työtunnin aikana. Yli 300 koiranomistajaa suostui haastateltavaksi tutkimusta varten.

Suosittelemme lämpimästi lukaisemaan tutkimuksen http://www.reviews.com/dog-food/

Ostoskorisi on tyhjä