3.1.2017

Hammaspeikoille kyytiä

"Onpas pojilla hyväkuntoiset hampaat! Harjaatte vissiin päivittäin hampaat?", totesi hammashoitaja viimeisessä tarkastuksessa Garyn ja Ryanin hampaista. Nolotti sanoa ääneen, ja nyt nolottaa julkisesti kertoa, että me ei pestä koirien hampaita koskaan. Aivan, EI KOSKAAN. Tämä ei ole mikään suositus yhtään kenellekään koiranomistajalle, eikä yhtään kenellekään muullekaan. Koirien hampaita tulee harjata säännöllisesti. Mikä on sitten hyvien hampaiden salaisuus?

Hampaiden hyvinvointiin vaikuttaa satavarmasti perinnölliset tekijät, joten todettakoon taas, että jokainen koira on yksilö. Se on hyvä muistaa myös hampaiden hoidossa, kuten muussakin koiran hyvinvointiin liittyvässä asiassa. Se, mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle, saati kolmannelle lainkaan. Meillä kultaakin kalliimmaksi aarteeksi hammashuollossa on osoittautunut pureskelu ja jyrsintä. Gary ja Ryan ovat pienestä pitäen opetettu syömään ruokaa, jota täytyy pureskella ennen nielemistä. Näin hampaat joutuvat joka aterialla töihin. Kuivanappulaa on myös ruuansulatuksen kannalta hyvä pureskella ennen mahaan päätymistä.

Päivittäisten ruoka-annosten lisäksi pojat joutuvat pitämään hampaitaan puruhommissa myös "huvikseen". Päivittäisiin nakerteluihin kuuluvat herkulliset ja välillä jopa haastavat poronsarvet. Loistavaa purtavaa ilman mitään lisäaineita ja käsittelyitä! Sarvi lähes kuin "sulaa alta" sitä purtaessa. Sarvien lisäksi nahkarullaluut hoitavat hampaidenpesun virkaa meidän perheen karvakuonoilla. Ja taas saa nakertaa oikein luvan kanssa. Sekös on hauskaa!

Garyn ja Ryanin ehdoton suosikki hampaidenhoidossa on viljattomat purutikut. Purutikut toimivat myös herkutteluhetkenä, sen verran herkullisia ja houkuttavia nämä tikut ovat. Aiemmin toteutetussa "sokkomakutestissä" kaupan vastaava tikku jäi vaille huomiota, viljattoman viedessä voiton täydellisesti. Purutikku auttaa pitämään hampaat puhtaina ja terveinä. Tikun pureskelu puhdistaa hammasvälejä ja ikenen reunaa, ehkäisee myös plakin syntymistä. Jo vain näillä kelpaa herkutella!

Alkuvuoden ehdottomasti herkullisin kisa on muuten käynnissä meidän Facebookissa. Palkintona ei sen vähempää kuin alkuvuoden satsi viljattomia purutikkuja!

Ostoskorisi on tyhjä