29.10.2017

Ludde laihduttaa – Yllätysten sävyttämä alkutaival

Ludde matkalla kohti kevyempää painoa
Ludde matkalla kohti kevyempää painoa


Ludden painonpudotusprojekti on nyt startannut, jos ei hyvään pudotusvauhtiin, niin vauhtiin kuitenkin. Alkuun Ludde totutteli uuteen Contour-ruokaansa kera vanhan ruokansa. Sekaisin ja limittäin muutamien päivien ajan. Sitten Ludde pääsi kokonaan laihdutusruoan pariin. Emäntä kertoi yllättyneensä, että nappula on ollut oikeasti maistuvaa. Odotus oli, että ruoka olisi ollut ”perustylsää laiharisafkaa”. Laihduttaminen on huomattavasti mukavampaa, kun on maistuvat eväät. Tämän lie voi ihmismielikin allekirjoittaa.

Nappulan salaisuus on korkeassa lihapitoisuudessa, kuten Essential-sarjan muissakin ruoissa. Laihdutusruoassa on vastaavasti matala hiilihydraattipitoisuus. Sapuska vapauttaa hitaasti energiaa ja se pitää koiruuden kylläisenä pitkään. Herkullista makua unohtamatta.

Ennen ensimmäisen punnituksen fiiliksiä, palataan vielä toviksi hetkeen ennen kuurin aloitusta. Ludden toinen luottoeläinlääkäri Heinolan Teppo innostui myös muistelemaan oman näkemyksensä Ludden painon tilanteesta, ja siitä olisiko laihdutusprojekti paikallaan Ludden kohdalla. Ja kyllä, tämä Teppo on juuri se Teppo, joka hauskuuttaa ja ilahduttaa Facebook-kirjailuillaan eläinlääkärin arjesta vähän pintaa syvemmältä.

Teppo tuumasi yksikantaan Ludden olevan runsasrotuinen koira. ”Oletan, että jossain Ludden sukulinjassa on ollut ainakin yksi kipale mäyräkoiria. Sen takajalat ovat sitä mittaa, että kun se pieraisee niin hiekka pölähtää, ei ole korkealla Ludden pakarat. Vastavuoroisesti Ludden selkä taas on pitkä. Tällaisella rakenteella varustetut koirat menee herkästi rikki selästään, varsinkin jos niillä on himpun verran keskivartalotukevuutta”, kertoili Teppo. Ja jatkoi hienovaraisesti: ”Ludden omistaja Taija on herkkä sielu, vähästä närkästyy hän. Minä ihan sievästi kysyin vaan, onko tämä hylje. Saatoin myös sanoa, että Ludden kirsun löytää, kun ottaa mitan lavasta lapaan ja haeskelee keskivaiheilta… Nyt on Ludde sitten laihdutuskuurilla. Saa nähdä, milloin Taija taas puhuu minulle.” Kiitos Tepolle syväluotaavasta näkemyksestä Ludden painon suhteen ja puoltavasta lausunnosta laihdutuksen tarpeellisuudesta.

Ja täältähän muuten löydät lisää Heinolan Tepon ja Suvin elämyksellisiä eläinlääkäritarinoita www.facebook.com/SuvijaTeppo/

Ludden laihdutuskuuri toi myös toisen yllätyksen Ludden kotiväelle. Aiemmin Ludde oli tottunut isompaan nappulakokoon kuin nyt kuurin aikana. Luddella on käytössään kolmen kilon säkki Contour-ruokaa, jossa nappulakoko on palleromainen, pikkurillinpäänkokoinen papana. Tällainen ruoan koko on ollutkin Ludden suuhun passelimpi. Söpösilmä-Ludde on pureksinut pienen nappulan paremmin ja syö nyt rauhallisemmin kuin aiemmin isokokoisia nappuloita. Hienoa, että Ludden suulle ja ruokakoneistolle passeli nappulakoko löytyi kuurin myötä.

Ensimmäinen punnituspäivä jännitti meitä kaikkia. Mitä Ludden painolle on tapahtunut parin viikon aikana? Lähtöpainohan oli tasan 7 kiloa ja tavoitepaino noin 6,5kg. Ensimmäisen punnituksen jälkeen vaaka näytti komeat 7,1kg. Lupaava startti siis – suunta on ollut vain ylöspäin! Kuulostaa normaalilta laihdutuskuurilta ihmiskorvaan, kun nyt sitä dieettiruokaa on lautasella, niin eiköhän se jo itsessään laihduta. Takapakkeja yleensä tulee laihdutusprojektien matkan varrella, näin kävi heti alkuun myös tässä kuurissa.

Emme anna ensimmäisen punnituksen lannistaa mieliä, vaan korjausaskel on jo otettu ja askeleen nimi on talousvaaka. Ludden ruokintavastaava hankki perheen keittiöön vaa’an pitkästä aikaa, ja nyt onkin selvät sävelet ruoan määrän kanssa. Meidänkin taloudessa on aiemmin haksahdettu Garyn laihdutusprojektin aikaan omaan ”pettämättömään” mutuun. Eli ruoan annosteluun käsivaralla, kupillinen - vähän toista, näin on ennenkin annettu. Jokainen uusi ruoka on kuitenkin syytä punnita alkuun, etenkin kun halutaan painoa vähentävää tulosta. Ludden kuuri jatkuu siis kahden vaa’an taktiikalla, niin keittiössä kuin eläinklinikalla.

Jäädään jännäämään, mitä seuraava punnituspäivä tuo tullessaan – tsemppiä matkaan Ludde ja ruokintavastuun kantava kotiväki!

Ostoskorisi on tyhjä