18.3.2018

Pienet valkoiset koirat eläinlääkärin silmin

Gary ja Ryan - eläinlääkärin kauhuja?
Gary ja Ryan - eläinlääkärin kauhuja?

Luottoeläinlääkärimme Heinolan Teppo turinoi kohtaamisista meidän poikien kanssa:

Voi surun päivä. Ajanvarauksessa luki isolla, että Gary ja Ryan: yleistarkastus.

Gary ja Ryan ovat Bichon Frisèitä, eli pieniä valkoisia koiria. Kun Gary ja Ryan saapuvat klinikalle, pakenee hoitohenkilökunta takahuoneeseen, herkimmät lähtevät suoraan kotiin.

Gary ja Ryan eivät todellakaan siedä, että niitä käsitellään, ei ne tykkää siitäkään kun niille puhutaan, ei niitä oikeastaan kannata edes katsoa, ainakaan silmiin, silloin irtoaa sokka ja näky ei todellakaan ole kaunis.

Onneksi olin varautunut kunnolla tilanteeseen ja niinpä vedin käsiini nahkahanskat ja päähäni Jofan kypärän, ristikolla. Samalla hapuilin laatikosta markkinoiden pienimmän ja kestävimmän kuonokopan.

Bichon Frisèlle suoritettu yleistarkastus on yksi eläinlääkärin ammatin vaativimmista toimenpiteistä. Suuhun katsominen vaatii rautaisia hermoja ja nopeita sormia. Kuumeen mittaaminen on hullutta, hikeä otsaltaan pyyhkivä eläinlääkäriparka joutuu etsimään sieltä vähemmän purevasta päästä, kauhean karvapöheikön keskeltä pienenpientä reikää. Toimitusta säestää korvia särkevä murina ja varuillaan saa olla, ettei kuumemittari katoa kokonaan. 

No ei. Gary ja Ryan ovat hienoja tyyppejä. Kun ne tuijottavat kohti niin heti tulee mieleen, että joku on heittänyt väärennetyillä nopilla tupla kolmosen. Kyseessä voisi oikeasti olla herkempihipiäinen koiraporukka. Mutta ei, ei häiritse Garya vaikka turkki sottaantuu, ja Ryankaan ei ole kallella kypärin vaikka sen Burberryn takkiin tulee tahra. Ovat vaan veljekset sattuneet talouteen jossa koiruudet, vaikkakin pienet ja valkoiset, saavat olla koiria.

Oikeasti niillä voisi olla jotakin hampaankolossa meikäläisen osalta, minä nimittäin nostin Garyn äänen falsettiin ja järjestin sille paikan laulukuoron etuosassa. Minä huolehdin myös siitä, että Ryan unohti tyttökoiruudet kokonaan ja keskittyy nyt enemmän kirjallisuuteen ja hyvään ruokaan.

Kastraation myötä näissä pumpulipalleroissa ei ole kyllä tapahtunut mitään muutoksia, yhä on virtaa enemmän kuin tarpeeksi ja koko ajan on hyvä pöhinä päällä. Emmi ja Aku ovat pitäneet huolen siitä, että kaverukset eivät ole päässeet lihomaankaan (paljon). Yksi ongelma meillä kyllä on: Gary, ja etenkin Ryan kannattavat henkeen ja vereen JYPpiä, heti on palkokasvi nokassa jos niille kertoo HIFK.n erinomaisuudesta. Kummaa porukkaa… 

Ostoskorisi on tyhjä