25.4.2018

Ludde laihduttaa – millaisissa mitoissa herra tassuttelee?

Ludde 6.5-kiloisena hurmurina (Kuva By Emmi)
Ludde 6.5-kiloisena hurmurina (Kuva By Emmi)


Muistattehan vielä tuon hurmaavan nappisilmä-Ludden? Ludden, joka aloitti loppusyksystä painonhallinta(=painonpudotus)projektin. Evästykseksi Ludde sai kuurilleen Essentialin Contour-ruoan ja Ludde kotiväen kera lupasi raportoida meille kuulumisiaan, kuinka ruoka toimii vai toimiiko ollenkaan. Kun matkaan lähdettiin vaaka näytti Luddelle seitsemän kilogrammaa. Alkutaipaleella paino pääsi kuitenkin lisääntymään 7.1 kiloon, josta vaa'an viisarin suunta oli alaspäin.

Huhtikuun alussa Ludden kotiväki laittoi meille riemastunutta viestiä. Punnituksessa Ludden paino oli 6.5kg. Ludden kevennysprojektin tavoitteenahan oli juuri tuo maaginen kuuden ja puolen kilon lukema. Tuolloin isäntä kommentoi, että hänen makuunsa Ludde on jo liian hoikka. Emännän silmään kuulemma täydellinen. Isännällä varmastikin on jo Luddelle herkkumakkarat valmiudessa.  

Hoikistunut Ludde pääsi kevään aikana testauttamaan itseensä SmartDogin testeillä, joissa selvitetään koiran vahvuuksia sekä asioita, joihin arkielämässä ja koulutuksessa kannattaa koiran kanssa kiinnittää huomiota. Testi kertoo mm., kuinka hyvä koira on ratkaisemaan ongelmia ja millainen itsehillintä koiralla on. Luddellahan luonnollisesti on loistava itsehillintä, jopa himpun parempi kuin koirilla keskimääräisesti. Ongelmanratkaisuistakin Ludde selvisi, haastaviahan ne tehtävät olivat, mutta Ludde selvisi. Emäntä analysoi Ludden näin: Kun Ludde kohtaa ongelman, Ludde tsekkaa ensin, josko sen saa helposti ratkaistua, ja jos käy liian haastavaksi, otetaan anova silmäkontakti (nais)ihmiseen ja katsotaan syvälle sydämeen. Sama toimii myös lenkillä, jos Lutu jää jumiin hihnansa kanssa: täysjumi, tuijotus tummanruskeilla silmillä, pitkät ripset tekee pari kertaa räpsräps, ja niin se äippä jo rientää apuun ja päästää töppöstelijän pinteestä. Kuulostaa myös kahden bichonin emännän korvaan hirmuisen tutulta.

Ludde sai muutama päivä sitten uuden kevätlookin. Paksu, upea talviturkki sai väistyä ja turkin alta paljastuikin, että Ludde on varsin sporttisessa kunnossa. Ludde painaa karvanpoiston jälkeen 6.4 kg. Eli Ludde tassuttelee hyvinkin sutjakkana tänä keväänä. Nyt äkkiä ne herkkumakkarat jo esiin!

Kiitos Luddelle ja erityisesti kotiväelle, että saimme seurata Ludden painonhallintaprojektia. Ja erityiskiitos, että paneuduitte ruokintaan Ludden parhaaksi, alkuun vallan keittiövaa’an kanssa ja pikkuhiljaahan tuloksia saatiin aikaan. Lutukan emäntä-Taija tuumasikin tykkäävänsä fantastisesta ruokintaratkaisusta, joka sopi heidän Luddelle kuin vangille raudat. Tästä on hyvä jatkaa kevättassutteluita!

Mikäli kaipaat helppoa ja maistuvaa painonhallintaratkaisua koirallesi, kurkkaapa täältä lisää.

Ostoskorisi on tyhjä